Duben je prima...

13.04.2014 16:17

Za okny je jaro a sluníčko láká ven. Do psaní úkolů a učení se školákům chce čím dál tím méně. Jiné je to v pátek, kdy jezdí druháci na plavání. Kluci i holky si dvouhodinový výcvik užívají, a přestože se někteří klepou zimou, poctivě trénují prsa, znak, potápění i skákání do vody. Po plavání se všichni s velkou chutí pustí do svačiny a po příjezdu do školy celí zmožení uléhají na koberec a nejraději by prospali celou čtvrtou hodinu. Naštěstí máme čtení a nemusíme moc přemýšlet...

Mimořádným dubnovým zážitkem byla pro děti Noc s Andersenem, při které, coby detektivové, pátraly po panu Andersenovi a jeho únosci. Více informací o průběhu pátrání a spoustu fotek najdete na stránkách naší školy.

Protože se blíží Velikonoce, pustili jsme se minulý týden do pečení perníčků. Děti pracovaly ve skupinkách, s nadšením vyvalovaly a vykrajovaly těsto, nedočkavě hlídaly troubu a pečlivě potíraly perníčky rozšlehaným vajíčkem. Jsem ráda, že nám s pečením i s úklidem pomáhala paní Tlamichová. Mockrát jí za to děkuji!

Na Škaredou středu nás čeká velikonoční tvořivé dopoledne, při kterém si děti budou moci upečené perníčky nazdobit.

Fotografie, které zachycují chystání detektivů ke spánku a také jejich ranní probouzení, další lekci plavání a  pečení perníčků, můžete vidět v naší fotogalerii.