Dva měsíce jsou za námi

03.11.2013 16:14

Během září jsme si zvykali na ranní vstávání, pravidelný režim, na psaní domácích úkolů, na dodržování pravidel, které jsme si společně vytvořili, opakovali jsme učivo z první třídy, a než jsme se nadáli, byl tu říjen. 

Z malých prvňáčků se postupně vyklubali větší a rozumnější druháci, se kterými je už mnohem lepší pořízení.

V říjnu jsme se začali učit spoustu nových věcí. Začali jsme číst knížku Já Baryk a spolu s novým kamarádem Barykem jsme začali soutěžit o Barykovy dobroty a Barykovy blešky. Zásluhou pilných čtenářů se nám ve třídě krásně zazelenal Strom příběhů. Více se dozvíte v sekci Výuka.

Abychom jsme se pořád jenom neučili, navštívili jsme naše oblíbené divadlo Gong. Pohádka O pejskovi a kočičce se nám moc líbila. Při výtvarné výchově jsme vytvořili k pohádce pěkné obrázky, které naleznete v naší fotogalerii.

Všechny děti nadchnul pořad Kam ptáci letí, při kterém jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o stěhovavích ptácích, ale hlavně jsme si mohli zblízka některé ptáky prohlédnout nebo dokonce pohladit.

V měsíci říjnu jsme si také připomněli Den stromů a nacvičili jsme si písničku Stromy, kterou jsme zazpívali při společném setkání na schodech. Zvuková nahrávka našeho vystoupení je k poslechu na domovské stránce naší školy. 

Poslední den před podzimními prázdninami proběhl v halloweenském duchu. Děti si mohly vyrobit a odnést domů strašidelná stínítka na svíčku.

Volné dny přišly nám všem po velkém dvouměsíčním snažení opravdu vhod a doufám, že si i další  měsíc naplno a krásně užijeme.